Matrix


Daardoor blijven ze in beelden denken en scoren ze dikwijls op cognitive vaardigheden lager, terwijl ze vaak wel hoger scoren op een IQ-test. Beelddenkers zijn vaak ook snel afgeleid, ze zien de wereld in beelden en zijn daardoor als het ware verbonden met de situatie en de emotie die erbij hoort.


Vervolgens leer ik je de ‘chaos’ in je hoofd op te ruimen, en een nieuwe (eigen) strategie te bedenken en gebruiken die handiger is. Dan ga je het alfabet goed in je hoofd zetten, en leer je woorden die fout in je hoofd staan, eruit halen en te vervangen door goede woorden. Ook de tafels zet je geordend op jouw manier in je hoofd. Het hoofd wordt opgeruimd, waardoor er rust ontstaat. Daarnaast wordt informatie geordend, waardoor het gemakkelijker terug gevonden kan worden.
Bij emotionele problemen leer ik je hoe je een vervelend plaatje, geluid, gevoel of gedachte weghaalt uit je lichaam (hoofd, buik, hart… ) en vervangt door iets prettigs. Een negatieve emotie ga je aanpakken en neutraliseren.
Daardoor komt er ruimte voor nieuwe dingen.
Al na één sessie merk je dat je meer rust hebt in je hoofd en lichaam. Je kunt de stof beter terug vinden in je hoofd, waardoor het leren makkelijker gaat en de motivatie toeneemt.
In ongeveer 3-5 sessies (van ± 5 kwartier) leer je hoe je alles wat je handig vindt (bewust) in je hoofd zet, vaak met plaatjes erbij.
Wanneer je je deze techniek eigen hebt gemaakt, kun je het daarna zelf gaan toepassen.
Echter soms vinden ouders en kinderen het ook prettig om zo nu en dan nog even een begeleide sessie af te spreken:
De techniek nog even herhalen en de dingen die op school weer nieuw zijn, ook in het hoofd erbij zetten.
De matriXmethode is ontwikkeld door Ingrid Stoop. Op haar website (www.matrixcoaching.nl) staan o.a. filmpjes en info over de methodiek.